Kati Leskinen on vantaalainen kuvataiteilija ja kuvataidekasvatuksen opiskelija, joka on viimeisen neljän vuoden aikana pitänyt aktiivisesti näyttelyitä ympäri Suomea. Leskisen taiteesta löytyy viitteitä katutaiteeseen, sarjakuvaan ja aivan primääriin taiteeseen, kuten inkojen varhaiseen taiteeseen. Leskinen on valjastanut mustemaalauksen rinnalle kasvit ja niiden pigmentit taiteessaan.
“Orvokit symboloivat taiteessani epäonnistumista elämässä tai työelämässä. Ensimmäisessä kesätyöpaikassani 16-vuotiaana hoidin puutarhaosastolla muun muassa orvokkeja. Vanhempi ”kollega” levitti minusta juoruja ja työpaikkakiusasi – ja kesän onnellisin päivä oli kesätyön loppuminen.
Kolme kesää sitten kokeilin mökillä painaa orvokkeja paperille, ja sainkin siitä kauniin väristä pigmenttiä valkoiselle paperille. Siitä lähtien olen kokeilemalla eri värisiä orvokkeja erilaisille papereille. Prosessi on hidas, orvokkien painamisessa menee ainakin vuorokausi, mutta uuden kukan kasvaminen kestää lähes viikon, joka on äärimmäisen pitkä aika, kun on vimma tehdä. Tämä on kai minun tapa prosessoida tapahtumia.”